De vijftiende editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, de “Dikke Van Dale”, bestaat uit drie prachtig uitgevoerde boeken in een cassette. De inhoud is overzichtelijk vormgegeven, met kleuraccenten en gebruik van symbolen. Bij vijfhonderd lastig uit te leggen woorden zijn verhelderende lijntekeningen toegevoegd.

Het vlaggenschip van Van Dale is dikker dan ooit met 18.000 nieuwe woorden, duizenden nieuwe betekenissen, voorbeeldzinnen, uitdrukkingen en citaten. Kaderteksten met nuttige taalweetjes zorgen voor nog meer diepgang.

Bij het papieren woordenboek krijgt de gebruiker een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online met nog meer mogelijkheden: een krachtige zoekfunctie, tienduizenden extra woordsamenstellingen en werkwoordrijtjes.

Wie dat wil, kan zijn Dikke van Dale zelf verrijken met woorden en beelden via Van Dale Wiki. De Dikke Van Dale Online is ook te gebruiken op smartphones en tablets.

Het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal XV was in 2016 genomineerd voor een LIA in de categorie ‘Best Language Publication 2015’.

 

Ontdek het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal XV

 

Interview

Beluister hier het interview met hoofdredacteur Ruud Hendrickx: