De mier en het ijsje is een tweetalig e-boekje op tablet voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Dit e-boekje vertelt niet alleen een prachtig geïllustreerd verhaal in Vlaamse Gebarentaal, het is tegelijk ook een luisterboekje in het Nederlands.

Dankzij de combinatie van illustraties, Vlaamse Gebarentaal en gesproken woord is het boekje voor zowel horende als dove mensen toegankelijk. Auteur Kristof De Weerdt vertelt in gebarentaal, Karolien Gebruers en Wouter Van Gorrebeeck spreken de verhaaltjes in en Joke Eycken voorziet ze van prachtige illustraties. Signfuse (Antwerpen) zorgde voor de technische realisatie.

In dezelfde reeks verschenen ook Hoog en hoger en Sneeuwpret.

De mier en het ijsje is voorlopig enkel voor iPad-gebruikers beschikbaar via iTunes. Hoog en hoger en Sneeuwpret zijn ook beschikbaar voor Android-tablets. De link naar iTunes (Apple) en Playstore (Android) is te vinden op de website van Piramime vzw, een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum voor doven en slechthorenden en tevens initiatiefnemer van het project.

De mier en het ijsje won in 2016 een LIA in de categorie ‘Best Language Publication 2015’.

 

Ontdek De mier en het ijsje