De website dialectloket.be is een initiatief van de dialectologen van de Universiteit Gent. De site is er voor iedereen die meer wil weten over taalvariatie, het Nederlands en de dialecten.

In Gent wordt sinds jaar en dag aan het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten (WVD) gewerkt. In al die tijd is een enorme schat aan materiaal en expertise verzameld. Met het Dialectloket wil het WVD zijn collecties openstellen voor het brede publiek en wetenschappelijk onderbouwde informatie verstrekken over taal en taalvariatie.

Dialectloket is het resultaat van een wetenschapspopulariseringsproject dat in 2009 op de redactie van het WVD werd opgestart en in 2015 werd afgerond. Projectleider van de website is prof. dr. Jacques Van Keymeulen.

Dialectloket.be won in 2016 een LIA in de categorie ‘Best Website in the Language Industry 2015’.

 

Ontdek Dialectloket

 

Interview

Beluister hier het interview met Veronique De Tier, redacteur van het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten (WVD):