Gabriel Wyner moest voor zijn werk als operazanger perfect Italiaans, Frans, Russisch en Duits leren. Gefrustreerd door de traditionele lesmethoden ontwikkelde hij een nieuwe manier om talen te leren. Hij publiceerde zijn methode online en binnen de kortste keren werd het een waar fenomeen: het werd onder andere opgepikt door Scientific American en The Wall Street Journal. Business Insider noemde het ‘misschien wel de beste methode ooit’.

Wyner maakt in zijn methode gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten over hoe ons brein werkt. Zo kunnen we dingen veel beter in ons geheugen verankeren als we ze herhalen wanneer we nét op het punt staan om het te vergeten, moeten we veel meer gebruikmaken van visuele hulpmiddelen en is het helemaal niet handig om woorden te vertalen.

Wist je dat:

  • als je slechts 100 woorden in het Engels kent, je de helft van alles wat je leest herkent?
  • je woorden veel sneller onthoudt als je ze in je geheugen koppelt aan beelden (en een dirty mind hierbij een voordeel is?)
  • in tegenstelling tot wat mensen denken volwassenen nog altijd gemiddeld sneller een taal leren dan kinderen.
  • thematisch (kikker, groen, slijm,vijver, prins) woorden leren veel gemakkelijker gaat dan in categorieën (dieren, planten, voedsel)?

De Taalhacker / Fluent Forever was in 2016 genomineerd voor een LIA in de categorie ‘Best Language Publication 2015’.

 

Ontdek De Taalhacker / Fluent Forever