Het meewerken aan handboeken voor het onderwijs levert academici geen punten op. Daarom zijn veel handboeken van bedenkelijke kwaliteit. Dat zegt prof. dr. Filip Devos van de Universiteit Gent, die een petitie voor wetenschapspopularisering startte.

Er is dringend meer aandacht en waardering voor popularisering nodig, aldus Filip Devos, want de gevolgen van de stiefmoederlijke behandeling zijn verstrekkend. Dat resultaten uit wetenschappelijk onderzoek niet meer vertaald geraken in leesbare handboeken voor het onderwijs is een ernstig probleem. Daar moeten parlement en academische overheden zich (samen) over bezinnen.

Om iets aan de situatie te veranderen startte Filip Devos een petitie voor wetenschapspopularisering, die meer dan 900 handtekeningen opleverde.

De petitie was in 2016 genomineerd voor een LIA in de categorie ‘Best Language Project 2015’.

 

Vind hier meer informatie over de petitie.