De Belgische Kamer van Vertalers en Tolken werd opgericht in 1955. Ze is de enige beroepsorganisatie die vertalers en tolken in heel België verenigt en officieel vertegenwoordigt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO.

De Belgische Kamer van Vertalers en Tolken is sinds de jaren 1990 aanwezig op het wereldwijde web. Daarvoor bestonden er twee goede redenen. Enerzijds wilde ze haar activiteiten meedelen aan de buitenwereld en anderzijds wilde ze haar leden een duwtje in de rug geven bij hun zoektocht naar overeenkomsten met potentiële klanten. Daarvoor werd er een onlinevertalers- en tolkengids gecreëerd.

In 2013 nam Geoffroy Destrebecq, vertaler met een passie voor informatica, het beheer van de website over en zorgde voor een totale hippe facelift van de website anno 1990. Translators.be was geboren.

Voor de website van een vereniging van vertalers en tolken mogen er geen linguïstische struikelblokken zijn en dus vind je de site eveneens via de URL vertalers.be, traducteurs.be en uiteraard cbti-bkvt.org

Translators.be was in 2016 genomineerd voor een Language Industry Award in de categorie ‘Best Website in the Language Industry 2015’.

 

Ontdek www.translators.be