De app Mobiel Dicteren van het Nederlandse bedrijf Emma Handson is een memorecorder gecombineerd met een transcriptieservice. De app werkt eenvoudig: eenmaal klikken om op te nemen en eenmaal klikken om de opname naar de transcriptieservice te versturen.

De app Mobiel Dicteren is vooral handig voor personen die moeite hebben met de Nederlandse taal en met spelling in het bijzonder vanwege onder meer dyslexie. Verder biedt de app ondersteuning aan mensen die niet meer goed kunnen zien, maar wel graag hun werk goed willen blijven uitoefenen. De app kan ook een oplossing zijn voor mensen met rsi-klachten.

Kortom: met de app Mobiel Dicteren hoeft je medewerker dat verslag niet meer zelf achter de computer uit te typen; gewoon inspreken en laten uitschrijven door de typisten van de transcriptieservice.

Mobiel dicteren was in 2016 genomineerd voor een LIA in de categorie ‘Best Language Software / App 2015’.

 

Ontdek Mobiel Dicteren