Earcatch is een app die ervoor zorgt dat blinde en slechtziende mensen kunnen genieten van een avondje bioscoop of een tv-programma kunnen volgen.

De app voorziet de film of het tv-programma van audiodescriptie.

Audiodescriptie – ook AD of audiobeschrijving genoemd – is een techniek waarbij een voice-over in de pauzes tussen de dialogen beschrijft wat er te zien valt: hoe ziet een personage eruit, wat vertelt de gelaatsuitdrukking, hoe en waar komt het personage in beeld en hoe gaat de verhaallijn. Door de extra uitleg kunnen mensen met een visuele beperking de film goed volgen, zowel in de bioscoop als thuis op tv.

De Earcatch app biedt sinds september 2015 audiodescriptie voor Nederlandstalige films.

Earcatch was in 2016 genomineerd in de categorie ‘Best Language Software / App 2015’.

 

Ontdek Earcatch