Ieder jaar in de herfst vindt in het Duitse Stuttgart ‘s werelds grootste evenement voor technische communicatie plaats: tcworld conference / tekom-Jahrestagung.

Naar de conferentie met beurs (tekom fair / tekom-Messe) komen jaarlijks enkele duizenden bezoekers. De beurs telt ongeveer 250 exposanten. Op het evenement komen zowat alle aspecten van de technische communicatie in de breedste zin aan bod: technische communicatie en wetten, normen en richtlijnen, visuele communicatie, mobiele documentatie, technisch schrijven, augmented reality, data- en cyberbeveiliging, lokalisatie en vertaling, terminologie, taaltechnologie, technische marketing, redactiewerk en informatielogistiek.

tekom (Gesellschaft für Technische Kommunikation – tekom Deutschland) is de grootste beroepsvereniging voor technische communicatie in Europa. Doel van de vereniging is de belangen te behartigen van iedereen die in de technische communicatie werkt. Dat zijn bijvoorbeeld technisch redacteurs, technisch illustratoren of technisch vertalers maar ook product- en/of marketingmanagers. tekom heeft momenteel ongeveer 8000 leden uit alle sectoren van de economie en niet alleen in Duitsland.

tcworld conference / tekom-Jahrestagung wordt georganiseerd door tcworld GmbH, de onderneming (profit) naast tekom (non-profit). Tcworld GmbH organiseert ook evenementen buiten Duitsland, al dan niet in samenwerking met partners. Momenteel zijn dat “tcworld India”, “tcworld China” en de “tekom Europe Roadshow”.

tcworld conference was in 2016 genomineerd voor een LIA in de categorie ‘Best Learning and Networking Event 2015’.

 

Maak kennis met tcworld en tekom

 

Interview

Beluister hier het interview met Yves Barbion, informatiearchitect bij Flow en vaste bezoeker van tcworld conference: