Hogeschooltaal is een onlineleerpakket Nederlands (en Engels) voor het hoger onderwijs. Studenten en docenten kunnen er alle leer- en oefenmateriaal vinden dat ze nodig hebben om schriftelijke taalvaardigheid te verbeteren.

Voor studenten is Hogeschooltaal een onlineprogramma voor zelfstudie en toetsing van hun Nederlands op B2- en C1-niveau. Voor docenten is het ‘een interactief onlinestudieboek dat de docent ontzorgt’.

Hogeschooltaal reikt al het studie- en oefenmateriaal aan waarmee studenten een eindwerkstuk kunnen leren schrijven. De doelstelling is om alle studenten in het hoger onderwijs zo te ondersteunen, dat zij binnen twee studiejaren het certificaat Nederlands op C1-niveau halen en in het vierde jaar een eindwerkstuk schrijven dat met een voldoende gekwalificeerd wordt.

Op hogeschooltaal.nl analyseert een digitale coach je taal-DNA. Deze coach houdt in de gaten welke onderwerpen je al voldoende beheerst en aan welke onderwerpen je meer aandacht moet besteden.

Ook met de Hogeschooltaal-app kun je werken aan je taal-DNA, bijvoorbeeld door iedere ochtend een oefening te ontvangen die speciaal door de taalcoach voor jou is samengesteld.

Overigens richt Hogeschooltaal zich niet alleen op de beheersing van de Nederlandse taal; het bevat ook een aantal basiscursussen Engels.

En ook particulieren en bedrijven kunnen Hogeschooltaal aanschaffen: via taalvaardig.nl.

Hogeschooltaal wordt door 16 hogescholen in Nederland gebruikt.

Hogeschooltaal was in 2015 genomineerd voor een LIA in de categorie “Beste taalsoftware / taalapp 2014”.

 

Bezoek www.hogeschooltaal.nl