Woordenschat verrijken begint niet met een handboek, een opleiding of een docent. Het begint bij attitude: de attitude van de student om aandacht te hebben voor woordenschat. De Digitale Woordentrainer is een webapp die studenten alert maakt voor woordenschat.

Gaat het niet goed met de taalvaardigheid van de studenten in het hoger onderwijs tegenwoordig? De Digitale Woordentrainer is een online instrument voor studenten om meer grip te krijgen op de woordenschat die ze voor hun studie en voor hun vak onder de knie moeten hebben.

Deze webapp begint bij het begin: de attitude van de student. Het concept is super eenvoudig. Studenten houden woorden bij die ze niet begrijpen of waar ze vragen bij hebben. Over elk woord kunnen ze verschillende parameters invullen: woord, betekenis(sen), betekenis in context, synoniem, bron, bronzin, woordsoort, enz. Ze kunnen de woorden oppikken uit cursusmateriaal, uit radio en televisie, uit wetenschappelijke artikelen, uit conversaties onder vrienden. Maakt niet uit.

Behalve voor studenten is de Digitale Woordentrainer ook nuttig voor docenten: welke vak- of taaldocent wil er nu niet zien welke woorden studenten voornamelijk noteren of in welke opleidingsonderdelen woorden als moeilijk worden gepercipieerd?

De Digitale Woordentrainer is een concept van Ilse Mestdagh en Gerti Wouters (Howest) en een uitgave van die Keure (Brugge).

De Digitale Woordentrainer won in 2015 een LIA in de categorie “Beste taalsoftware / taalapp 2014”.

 

Bezoek www.digitalewoordentrainer.be