Van de Grammaticawijzers van Intertaal kun je veel zeggen, maar niet dat je ze niet kunt afwassen.

De Nederlandse uitgeverij Intertaal is gespecialiseerd in taalstudieboeken. De voorbije jaren heeft Intertaal een hele reeks Grammaticawijzers voor diverse talen en niveaus op de markt gebracht.

Heel de grammatica in een enkele oogopslag. Dat is het doel van de Grammaticawijzers. Het zijn dan ook geen studieboeken, maar uitklapkaarten die uit zes geplastificeerde A4-pagina’s bestaan. Ze bevatten de basisregels van de grammatica (in het Nederlands) en verduidelijken de uitleg met voorbeeldzinnen. De A4-pagina’s zijn voorzien van perforaties zodat ze passen in een ringband. Ze zijn “onverslijtbaar en afwasbaar”.

Intertaal heeft intussen Grammaticawijzers voor het Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Latijn in haar aanbod. Voor wie Nederlands wil leren, zijn er de Grammaticawijzers Nederlands voor anderstaligen, Dutch grammar at a glance, Gramática holandesa de un vistazo en Grammaire néerlandaise d’un coup d’oeil.

Ten slotte biedt Intertaal een reeks Grammaticawijzers speciaal voor het secundair onderwijs aan: Engels, Duits Frans en Nederlands op HAVO-, VMBO- en VMW-niveau.

De Grammaticawijzers van Intertaal waren in 2015 genomineerd voor een LIA in de categorie “Beste taalproduct 2014”.

 

Bezoek www.intertaal.be