De Taaltelefoon, de openbare taaladviesdienst van de Vlaamse overheid, beantwoordt al meer dan vijftien jaar gratis alle taalvragen van alle taalgebruikers. Honderdduizenden taalvragen gratis beantwoord.

In het begin kreeg de Taaltelefoon de vragen vooral via de telefoon te horen, nu neemt e-mail een belangrijke plaats in. En via de sociale media kan je intussen ook je vragen kwijt.

De website van de Taaltelefoon biedt een schat aan praktische taaladviezen. Je kan er bovendien je spellingvaardigheid testen met oefendictees. Op de site zijn ook publicaties van de Taaltelefoon in pdf te downloaden: ‘In duidelijk Nederlands’ en ‘Spelling: de regels op een rij.’

De boek- en webwijzer op de website van de Taaltelefoon is voor veel taalprofessionals ongetwijfeld een verrassing. Het is een overzicht van vele tientallen kort becommentarieerde taalboeken en taalwebsites, geordend per thema.

De Taaltelefoon geeft dus niet alleen taaladvies, maar ook informatie over woordenboeken, naslagwerken, tijdschriften en websites over taal, en over andere organisaties die zich met het Nederlands en met taaladvisering bezighouden.

 

Bezoek de Taaltelefoon: www.taaltelefoon.be

 

Interview

Beluister hier het interview met taaladviseur Stefaan Croon: