DG Tolken, de tolkenafdeling van de Europese Commissie, werkt aan een virtuele bibliotheek met tientallen didactische filmpjes over tolkwerk. Het project heet SCICtrain en telt al zo’n 40 filmpjes.

In de filmpjes van SCICtrain, die gratis beschikbaar zijn, spelen ervaren tolken de hoofdrol. Ze delen hun kennis en praktijkervaring met studenten en actieve tolken die zichzelf willen verbeteren. Ze hebben het over goede tolkpraktijken, verschillende tolktechnieken en hulpmiddelen.

Met deze vorm van kennisuitwisseling hoopt DG Tolken bij te dragen aan een goede toestroom van bekwame tolken op alle niveaus.

DG Tolken of DG SCIC – SCIC is de oude Franse benaming Service Commun Interprétation-Conférences – levert jaarlijks tolken aan meer dan 10.000 vergaderingen van de Europese Commissie, de Raad van Europa en andere instellingen van de Europese Unie. Er wordt in de 24 officiële EU-talen getolkt. DG Tolken is de grootste tolkendienst ter wereld.

In 2015 was SCICtrain kandidaat voor een LIA in de categorie “Beste website in de taalsector 2014”.

 

Bezoek DG Tolken: http://ec.europa.eu/dgs/scic/

Bekijk SCICtrain