De Dictionair vaan de Mestreechter Taol, een online vertaalwoordenboek Nederlands-Maastrichts en Maastrichts-Nederlands.

Uiteraard bevat de Dictionair veel woordenschat, maar grammatica (vervoegingen, verbuigingen, enz.), spelling, fonologie, spreekwoorden en gezegdes, een woord van de dag, etymologie, het verhaal van het Maastrichts, enz. krijgen ook hun plaats op de site.

De Dictionair werd samengesteld door Roger Weijenberg van de Radboud Universiteit (Nijmegen). De website en de mobiele apps zijn ontwikkelingen van Ivengi (Maastricht).

De Dictionair is verkrijgbaar als app voor iOS en Android. Ontwikkelaar Ivengi zegt in dit project veel expertise te hebben kunnen toepassen: grote hoeveelheden data doorzoeken, binnen seconden de juiste match maken, alles presenteren in een mooie vormgeving op verschillende schermen en apparaten. Dankzij het op maat gemaakte beheersysteem kan de redactie van het woordenboek op zeer eenvoudige wijze woorden toevoegen en correcties doorvoeren.

mestreechtertaol.nl bevat ongeveer 25.000 trefwoorden, 60.000 rijmwoorden en 1500 spreekwoorden.

mestreechtertaol.nl won in 2015 een LIA in de categorie “Beste website in de taalsector 2014”.

 

Bezoek mestreechtertaol.nl