Eind 2014 was de wereldtop van de klare taal enkele dagen in België te gast voor de conferentie IC Clear – Clarity 2014. Deze conferentie heeft een belangrijke maatschappelijke impact gehad.

Klare taal en klare communicatie, daar was het IC Clear – Clarity 2014 om te doen. Gedurende twee conferentiedagen in Antwerpen en een in Brussel legden meer dan 80 sprekers uit meer dan 20 landen uit hoe je als overheid, bedrijf of organisatie ervoor zorgt dat je informatie gemakkelijk te vinden is en dat die ook gemakkelijk te begrijpen valt.

De conferentie slaagde erin de aandacht te trekken van gezaghebbend radiomaker Jan Hautekiet, die meteen voelde dat er wat leefde bij zijn luisteraars. De invloedrijke campagne #Heerlijk Helder kreeg vorm en zou het pleidooi voor toegankelijke (of klare, eenvoudige, heldere of duidelijke) taal gedurende maanden op de agenda houden.

De organisatoren van de conferentie slaagden erin om topsprekers naar Antwerpen te halen, zoals Steven Pinker, Amerikaans neurowetenschapper en taalkundige aan de Harvard University. Een ander hoogtepunt van de conferentie was de voorstelling van een nieuwe postgraduate opleiding Klare taal.

IC Clear – Clarity 2014 was in 2015 genomineerd voor een LIA in de categorie “Beste leer- en netwerkevenement in de taalsector 2014”.

 

Bezoek www.icclearclarity.com

Meer info: http://icclear.net/project/?lang=nl