De expo Overal Taal toont de wereld van de Nederlandse taal. Ze legt uit waarom Nederlands leren belangrijk is en hoe men een taal leert. Is Nederlands een moeilijke taal? Waar kan je Nederlands leren? Hoe kan je Nederlands oefenen? Hoe kan je iemand helpen om Nederlands te oefenen?

Dat zijn een paar van de vragen die deze talententoonstelling wil beantwoorden. Overal Taal is een reizende tentoonstelling en hield al halt in Antwerpen,Genk, Gent, Turnhout, Kortrijk, Brugge en Mechelen.

Overal Taal is een productie van Het Huis van het Nederlands Antwerpen i.s.m. de stad Antwerpen. In samenwerking met docAtlas is bij de expo een educatief NT2-pakket ontwikkeld. Het lesmateriaal vormt een voorbereiding op een bezoek aan de expo, met een introductie en een spel. Het bevat ook een opdracht om na het bezoek aan de expo uit te voeren. Het materiaal kan ook los van de expo gebruikt worden. De auteurs zijn Kirsten De Maesschalk, Jo Raedemaecker en Johan Donckers.

Overal Taal was in 2015 genomineerd voor een LIA in de categorie “Beste taalproject 2014”.

 

De expo zelf is ook online te bezoeken: www.overaltaal.be.

 

Interview

Beluister hier het interview met Claire Koreman, verantwoordelijk voor de communicatie bij Atlas Integratie en Inburgering Antwerpen: