Iets doen aan het feit dat 1 op de 7 volwassenen in Vlaanderen onvoldoende geletterd is om normaal mee te kunnen doen in de samenleving. Dat is de opzet van het Platform Geletterdheid, een website waar iedereen die in contact komt met laaggeletterdheid meer te weten kan komen over laaggeletterdheid en geletterdheidsbeleid in Vlaanderen.

Het platform biedt informatie voor verschillende soorten mensen: cursisten, docenten, politici, werkgevers, loketbedienden, HR-professionals, journalisten of onderzoekers. Alle mogelijke informatie om niet alleen meer te weten over laaggeletterdheid maar er ook iets aan te doen.

De ambitie reikt dan ook verder dan louter informatieverstrekking. Het Platform Geletterdheid wil een antenne zijn die Vlaanderen inspireert met en tot goede praktijken.

Het Platform Geletterdheid was in 2015 genomineerd voor een LIA in de categorie “Beste website in de taalsector 2014”.

 

Bezoek www.platformgeletterdheid.be