De duizenden taaladviezen van Onze Taal zijn niet langer enkel beschikbaar via de website. De app Onze Taal geeft in een handomdraai een antwoord op de taalkwesties die je bezighouden.

Ook taalnieuws en informatie over de vereniging Onze Taal maken deel uit van de app, die verkrijgbaar is voor Android en iOS. De app werd intussen al meer dan 100.000 keer gedownload.

De Taaladviesdienst is een van de activiteiten van het ‘Genootschap Onze Taal’, de belangrijkste Nederlandse vereniging voor taalliefhebbers. De Taaladviesdienst is in 1985 opgericht en beantwoordt dagelijks tientallen telefonische en schriftelijke vragen over de Nederlandse taal. De verzoeken om taaladvies komen van bedrijven, instellingen en particulieren. Ook voor de correctie en het volledig herschrijven van teksten kan men een beroep doen op deze dienst.

Onze Taal geeft een tijdschrift uit waarin over alle aspecten van de taal geschreven wordt. Het genootschap geeft verder door middel van congressen, elektronische nieuwsbrieven, boeken en een website voorlichting over het Nederlands.

In 2014 was de app ‘Onze Taal’ genomineerd voor een LIA in de categorie ‘Beste taalsoftware of -app 2013’.

 

Website: https://onzetaal.nl/app/

 

Interview

Beluister hier het interview met redacteur Raymond Noë: