Creatief Schrijven vzw (Antwerpen) pleit voor een schrijfacademie voor kinderen en jongeren. Voor jongeren met schrijfambitie ontbreekt in Vlaanderen een aanbod.

Creatief Schrijven wijst op een lacune in het Vlaamse onderwijs, zowel voor kinderen als op het niveau van hogeschool of universiteit.

Enerzijds wil de organisatie een schrijfaanbod voor kinderen en jongeren met schrijfambitie op het getouw zetten, vergelijkbaar met lessen ballet of piano aan de academie, anderzijds ontbreekt ook in het hoger onderwijs een opleiding Creative Writing.

Als eerste stap in de goede richting geeft Creatief Schrijven vzw alvast een brochure uit die het gefragmenteerde aanbod aan cursussen en wedstrijden overzichtelijk maakt.

Het pleidooi van Creatief Schrijven voor een schrijfacademie voor jongeren met schrijfambitie miste in 2014 op een haar na een LIA in de categorie ‘Belofte van het jaar 2013’.

 

Website: http://creatiefschrijven.be/

Lees meer over het pleidooi voor een schrijfacademie voor jongeren met schrijfambitie op De Taalsector Online:  http://www.detaalsector.be/cms/lezen-en-schrijven/schrijven/3048-een-aanbod-voor-jongeren-met-schrijfambitie-ontbreekt-momenteel-in-vlaanderen

 

Interview

Beluister hier het interview met An Leenders, directeur van Creatief Schrijven :