Wablieft heeft al meer dan 25 jaar ervaring met duidelijke taal. In Nederlandstalig België is Wablieft hét centrum voor duidelijke taal. Elke woensdag lezen ongeveer 50.000 mensen de Wablieft-krant, een krant in duidelijke taal. Om de twee weken is er de Wablieft Start, als opstap naar de Wablieft-krant. Wablieft deelt ook expertise met andere organisaties in trainingen Duidelijk Schrijven. De redacteurs van Wablieft herschrijven ook folders, brieven, webteksten, formulieren … in duidelijke taal. Graag lezen doet beter lezen. Daarom zijn er ook de Wablieft-boeken. En bij de boeken horen luister-cd’s, lesmappen en allerlei activiteiten zoals leeskringen en studiedagen

De organisatie organiseert ook de jaarlijkse Wablieft-prijs voor duidelijke taal. In 2016 was de prijs voor weervrouw Jill Peeters, een invloedrijke stem in het publieke klimaatdebat. Jill Peeters kreeg de prijs onder meer voor haar duidelijke en eenvoudige uitleg over het weer en het klimaat. Wablieft wil met de jaarlijkse Wablieft-prijs zo veel mogelijk mensen overtuigen om zich net als de winnaar uit te drukken in heldere taal.

Wablieft is een onderdeel van vzw Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs.

In 2014 was Wablieft met de ‘Wablieft Tekstadvies’ genomineerd voor een LIA in de categorie ‘Beste taaldienst 2013’.

 

Website: www.wablieft.be

Website: http://www.wablieft.be/tekstadvies

De Taalsector: http://www.detaalsector.be/cms/geletterdheid-klare-taal/3148-dimitri-leue-wint-wablieft-prijs-voor-duidelijke-taal

 

Interview

Beluister hier het interview met Farida Barki, redacteur en trainer bij Wablieft: