Wie taaltraining op afstand zegt, denkt aan de telefoon, e-learning of Skype. Allemaal handig, maar het voelt niet levensecht. Probeer als taaltrainer je trainee maar eens recht in de ogen te kijken via Skype of Webex.

Dat kan beter, dachten ze bij Mastervoice (Temse). De taaltrainers van Mastervoice komen in hoogwaardig 3D-beeld bij u binnen. Zeer levensecht dus, en met alle non-verbale communicatie die we bij een fysieke ontmoeting normaal vinden. En dankzij eye-to-eye-technologie kijken ze u wél recht in de ogen. Niet als een schoolmeester, maar omdat het gewoon veel natuurlijker aanvoelt, de interactie bevordert en het leerproces verbetert. Totale Taalimmersie ofte Total Language Immersion noemen ze het gebruik van deze 3D-videotechnologie voor taaltrainingen bij Mastervoice.

Bij de grote klanten komt de taaltrainer in 3D binnen via een (te huren) kiosk die in de vergader- of opleidingszaal wordt geplaatst. Wie geen kiosk wil maar wél de waarde van natuurlijk oogcontact voor het leerproces ziet, kan bij Mastervoice een speciale desktop met eye-to-eye-technologie krijgen of (een beetje minimalistisch dan) een eye-to-eye cameramodule op de notebook van de taaltrainer laten plaatsen.

i-2-i Persuasive Language Training
Taaltrainen in 3D, dat kan ik ook? Mastervoice heeft het gebruik van hoogwaardige 3D-videotechnologie voor taaltrainingen gepatenteerd. Totale Taalimmersie kan dus alleen bij Mastervoice. Toch wil het bedrijf de toepassing ook voor andere taalopleiders en taaldienstenleveranciers openstellen. Daar hoort natuurlijk een aparte branding bij. Kijk uit voor “i-2-i Persuasive Language Training”.

Mastervoice is als taalopleidings- en adviesverstrekker erkend door de Vlaamse overheid in het kader van de KMO-portefeuille.

In 2013 was Mastervoice Totale Taalimmersie genomineerd voor een LIA in de categorie ‘Beste taaldienst 2013’.

 

Website: http://www.mastervoice.eu/nl/taaltraining

 

Interview

Beluister hier het interview met Eric Bauwelinck, CEO van Mastervoice: