Hoe ziet uw ideale taalvakantie eruit? Voor steeds meer jongeren tussen 15 en 19 jaar mag het iets meer zijn dan een avontuurlijk taalkamp, een goede ouderwetse taalcursus, een taalverblijf in een gastgezin of een sportieve taalstage.

CLIP Taalvakanties vzw (Leuven) biedt een taalcruise op de Middellandse Zee aan. De taalcruise vertrekt vanuit Marseille en er wordt aangemeerd in Genua, Rome, Palermo, Cagliari, Palma, Valencia en Marseille. Frans is de voertaal van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, en op de Italiaanse en Spaanse bestemmingen wordt ook een initiatie Italiaans en Spaans aangeboden.

De taalcruise is een echte cruise, niet met een zeiljachtje maar met de MSC Splendida. 333 m lang is, 37 m breed, 18 decks met 1637 kajuiten, fitness, zwembaden, bubbelbaden, discotheek, theater, danszaal, sportterreinen… en 1370 bemanningsleden. U ziet wat we bedoelen.

De taalcruise van CLIP zet vooral in op taalvlotheid en een correct taalgebruik. Daarnaast zijn er groepsvormende taalateliers, actieve stadsverkenningen en allerlei animatie- en contactactiviteiten, ook met de lokale bevolking. Amusement, zelfredzaamheid en teamspirit zijn de sleutelwoorden.

Meer info: http://clipvakanties.be/cruise-voor-jongeren/

 

Interview

Beluister hier het interview met Emma Keymeulen die aan de cruise heeft deelgenomen: