Beter Spellen is een website en app die elke werkdag een test van vier meerkeuzevragen aanbiedt. Er zijn momenteel ruim 145.000 deelnemers actief, verdeeld over de drie functionele referentieniveaus 1F, 2F en 3F (commissie-Meijerink).

Deelname is gratis. Je logt in, zodat Beter Spellen je score kan bijhouden. Je doet de test en ziet daarna direct wat er goed of fout was. Bij elke opgave staat een korte uitleg en als je wilt, kun je doorklikken naar een uitgebreidere pagina over die spellingkwestie. De uitleg is praktisch, weinig jargon.

Beter Spellen is in 2016 voor de vijfde keer uitgeroepen tot Beste en Populairste educatieve website van Nederland. De laagdrempeligheid slaat aan bij jong en oud. Beter Spellen wordt aanvullend gebruikt in het onderwijs (van primair tot hbo), maar is ook populair bij de 40-plussers.

 

Bezoek http://www.beterspellen.nl/

 

Interview

Beluister hier het interview met Martin van Toll, oprichter en samensteller van Beter Spellen: