DRONGO talenfestival

Eind september 2016 vond in de Jaarbeurs in Utrecht de vijfde editie van het DRONGO talenfestival plaats, hét talenfestival van Nederland en Vlaanderen. Zijn naam ontleent het festival aan het kleine blauwe zangvogeltje dat “meerdere talen spreekt”. Door waarschuwingskreten na te doen lokt de drongo andere vogels weg van bij hun voedsel.

Het festival verwelkomde de voorbije jaren telkens enkele duizenden belangstellenden. Er is voor elk wat wils: bijvoorbeeld een spoedcursus Chinees, zelf live tolken in een tolkcabine, interactieve labs, live wetenschap, een taaltheater, lezingen, meertalige leermiddelen, taaltests, debatten, workshops, optredens, voorleesestafettes met de mooiste verhalen, tientallen standhouders met hele etalages vol taal en meertaligheid, enz.

Zowel kinderen als ouders proeven op het DRONGO talenfestival de hele dag van meertaligheid. Ook voor de professional is het programma zeer uitgebreid: debatten met experts op het gebied van taal en meertaligheid, beleidsmakers en bestuurders over allerlei aspecten van het belang van taal in de globaliserende wereld.

Dit is maar een greep uit het aanbod. Want het DRONGO talenfestival; dat is twee dagen lang op elk moment meerdere workshops, lezingen en labs die tegelijk aan de gang zijn.

Het DRONGO talenfestival is een initiatief van De Taalstudio. In 2017 vindt het DRONGO talenfestival plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 september, ook weer in Utrecht.

 

Maak kennis met het DRONGO talenfestival (www.drongotalenfestival.nl) of over 2016: www.drongofestival.nl