#LIAS2019 update: schrijfworkshop 12/3 en uitreiking 30/4

februari 26, 2020 | admin | LIAs 2019

Neen, de LIA’s zijn nog niet uitgereikt. U hebt nog niets gemist en u kunt nog steeds meedoen.

Bijna werden de jaarlijkse LIA’s, de Language Industry Awards, eind december 2019 al uitgereikt. Bijna, maar niet dus. Ook de studenten-LIA met de bijbehorende geldprijs van 1000 euro bleef onaangeroerd op de prijzentafel staan. De inzendingen waren niet goed genoeg.

Volgens de jury was de wedstrijd voor de #LIAS2019 ‘te moeilijk’, de opgave ‘onvoldoende helder’ geformuleerd en de wedstrijdperiode ‘te kort’. Daarom besliste De Taalsector meteen om een tweede zit te organiseren.


Een beetje context: taal als sterk merk, als ambassadeur van de taalsector

Het beste van het beste uit de hele taalsector samen in de spotlights plaatsen voor een zo breed mogelijk publiek. Dat was de voorbije jaren – in een wisselend format – het doel van de LIA’s. Met deze editie willen we iets anders.

U weet dat we binnen de taalsector aan het nadenken zijn over taal als sterk merk, over de branding van taal als de ambassadeur van de hele taalsector. Dan kom je al snel uit bij de vraag: hoe breng je je sterk merk, je ambassadeur in beeld? Welnu, van het branding agency waarmee we samen nadenken over al die dingen, hebben we al wat voorstellen binnen. En die voorstellen, die nieuwe beeldtaal voor de taalsector, willen we koppelen aan sterke taal – lees: inhoud – die werft voor het belang van taal en de taalsector.

Een nieuwe beeldtaal ontwikkelen, dat moeten we aan de specialisten van de beeldtaal laten. Maar sterke taal creëren die werft voor het belang en de waarde van taal, en die taal vervolgens koppelen aan de nieuwe beeldtaal, dat kan de taalsector misschien wel zelf, dachten we zo 😉

En zo komt het dat we dit jaar sterke taal in de spotlights willen plaatsen: taal die werft voor het belang van taal en de taalsector.  Doet u mee?


Wedstrijdopgave

Download hier in één pdf alle informatie over #LIAS2019 die u nodig hebt om mee te dingen naar een LIA, inclusief de geactualiseerde wedstrijdopgave:
https://www.detaalsector.be/cms/lias2019wedstrijdopgavev2.pdf


Schrijfworkshop 12/3 > uitreiking LIA’s 30/4

Belangrijke datums zijn: donderdag 12 maart 2020 (#LIAS2019 schrijfworkshop) en donderdag 30 april 2020 (bekendmaking en uitreiking LIA’s).