Wedstrijdverloop

Je stuurt eerst het formulier met je nominatie in. Daarna stellen we de shortlist van max. 32 genomineerden in 4 categorieën samen.

Deelnemingsvoorwaarden

Je kan jezelf of iemand anders nomineren. Daarvoor moet je gewoon het inschrijvingsformulier invullen met je argument(en) voor nominatie. Je kan steeds bijkomende informatie per e-mail doorsturen: lia@detaalsector.be. Dat kan zeker een plus zijn.

Deadline

De uiterste datum voor het inzenden van nominaties is 20 februari 2024.

Beoordelingscriteria voor de shortlist

  • Waardecreatie & impact:

Maakt jouw inzending impact? Is ze relevant? Creëert ze een maatschappelijke of economische waarde?

  • Frisheid

Is jouw inzending opgewarmde kost of is ze fris, modern, creatief, innovatief?

Daarnaast neem je nog twee engagementen, als je op de shortlist komt:

  1. Je verklaart je bereid om op de dag van de prijsuitreiking ’s avonds aanwezig te zijn op de prijsuitreiking. Je kunt je steeds door een collega laten vervangen, maar er moet iemand aanwezig zijn om – als je wint – de LIA in ontvangst te nemen en een korte aanvaardingsspeech uit te spreken.
  2. Je verklaart je bereid om actief campagne te voeren en je achterban aan te moedigen om voor je te stemmen.

Opdracht

Zend een verkorte versie van je bachelor- of masterproef naar lia@detaalsector.be

Voorwaarden

Je kan jezelf of iemand anders nomineren. Daarvoor moet je gewoon het online inschrijvingsformulier invullen met je argument(en) voor nominatie. Daarna verstuur je het artikel in pdf naar lia@detaalsector.be.

Deadline

Nomineren kan tot 29 februari 2024.

Beoordelingscriteria

  • Innovatief

Warm geen oude kost op. Je artikel moet scoren op innovatie. Kies een vernieuwende invalshoek of kom op de proppen met een vernieuwend idee. Dat is wat we belonen.

  • Populairwetenschappelijk

Schrijf klare taal. Ja, wat je schrijft is best wetenschappelijk onderbouwd. Maar je moet het wel in gewonemensentaal op papier krijgen. Toegankelijk, helder, eenvoudig maar niet versimpeld. Verstaanbaar voor de geïnteresseerde leek, maar niet kinderlijk.

  • Relevant voor de taalsector

Je maakt pas echt kans op de hoofdvogel, als je artikel ook relevant is voor de taalsector. De taalsector? Kijk op De Taalsector Online en laat je inspireren.

Aantal woorden

Max. 750 woorden (excl. bibliografie)

Het bestandtype

PDF