LIAS PROGRAMMA

De miniworkshops en talent classes zijn in de eerste plaats bedoeld voor de toekomstige taalondernemer. Iedereen die ondernemend is en droomt van een carrière in de taalsector is welkom. 

Opgelet, het wordt superinteractief. Gewoon op een stoel zitten en luisteren is geen optie. Onze filosofie is: leren doe je al doende. We gooien je dus meteen in het water. 

Trainer van dienst is Dries Debackere (De Taalsector). 25 jaar ervaring als trainer, coach en consultant voor startende taalprofessionals en doorgroeiende taalondernemingen, met beide voeten in de realiteit van de taalsector. Zijn stijl zal op 15 maart direct zijn met interactie van de eerste tot de laatste minuut.

18:00

WORKSHOP 1: HOE HAAL IK ALLES UIT MIJN LIA (ALS IK WIN)?

18:00 - 18:15

Daar sta je dan met je LIA. De eerste miniworkshop geeft je 9 praktische tips om meteen het maximum uit je prestatie te halen. Ja, je kunt een regeltje toevoegen aan je cv, maar er is zoveel meer mogelijk!  

18:20

WORKSHOP 2: HOE PITCH IK OP POPULAIR-WETENSCHAPPELIJKE TOON OVER MIJN PAPER OF SCRIPTIE?

18:20 - 18:35

Pitchen is een vak. En een vak kun je leren. In deze miniworkshop krijg je de essentie onder de knie. Pitchen is eigenlijk niet moeilijk 🙂

18:40

WORKSHOP 3: HOE NETWERK IK ME TE PLETTER EN WAT DOE IK DAAR THE DAY AFTER DAN MEE?

18:40 - 18:55

Veel jonge mensen voelen zich onwennig op netwerkgelegenheden. Ze weten niet wat ze precies moeten zeggen of wie ze moeten aanspreken. In de laatste miniworkshop leer je waar het om gaat en overwin je met enkele onmiddellijk toepasbare technieken je schroom.

Trainer van dienst is Dries Debackere (De Taalsector). 25 jaar ervaring als trainer, coach en consultant voor startende taalprofessionals en doorgroeiende taalondernemingen, met beide voeten in de realiteit van de taalsector. Zijn stijl zal op 15 maart direct zijn met interactie van de eerste tot de laatste minuut.

19:00

Talent Class 1: Sales skills voor de aanstormende taalondernemer

19:00 - 19:30

De snelste taalservice, de beste taaloplossing. Als je ze echter niet verkocht krijgt, sta je nergens. In deze talent class leer je doodleuk bellen én verkopen aan de telefoon. En er nog plezier aan beleven ook. Een echte crash course.

19:30

Talent Class 2: Krijg de beste prijs voor je taaldienst

19:30 - 20:00

“Voor mij is de prijs het enige wat telt.” Veel taalprofessionals, hoewel ze anders goed ter tale zijn, staan met hun mond vol tanden als het over de prijs gaat. In deze talent class leer je hoe je prijsweerstand opvangt en – nog beter – hoe je achterhaalt wat voor de klant écht telt. De prijs is immers nooit het enige wat telt. Nooit.

20:15

Korte, maar krachtige pitches

20:15 - 20:45

Wie neemt de eerste LIA, De Grote Taalsector Prijs van de Jury “Creativiteit en innovatie”, mee naar huis? Die beslissing ligt volledig in handen van het publiek. Op basis van de pitches. Het eerste spannend moment van de avond.

20:45

feestelijke uitreiking van de LIA's

20:45 - 21:15

Het hoogtepunt.

21:15

Naar hartenlust netwerken

21:15 - ...

Heb je net een LIA in de wacht gesleept? Dan is netwerken natuurlijk gemakkelijk. Voor jou gaat de grote poort open 🙂 

Heb je net naast een LIA gegrepen? Maar in de vooravond wel de miniworkshop over netwerken gevolgd? Dan is nu je moment van de waarheid aangebroken. Er zal veel schoon volk zijn. En mensen die tellen. Veel plezier!