#LIAS2018 DE WINNAARS

Joni Reygaerts heeft gisterenavond in Gent de hoofdvogel afgeschoten. Met haar bijdrage over de effecten van een Erasmuservaring op je persoonlijkheid wist ze niet alleen de jury, maar ook het publiek te overtuigen van de waarde van haar artikel voor de taalsector. Joni maakte het verschil met haar heldere schrijfstijl, met haar vernieuwende invalshoek én met inhoud die relevant is voor taalprofessionals.

De jury prijst de kwaliteit van de inzendingen die de shortlist haalden. Naast Joni werden nog twee studenten beloond. Een overzicht van de winnaars per categorie:

 

De Grote Taalsector Prijs van de Jury (hoofdprijs)

Joni Reygaerts – Erasmusbeurzen werpen hun vruchten af


De Taalsector Prijs van de Jury “Relevantie voor de taalsector”

Laure Vandermeersch – Comembership in sollicitatiegesprekken met anderstaligen

Laure herinnert er met haar bijdrage aan dat ook de arbeidsmarkt in sneltempo cultuur- en taaldiverser wordt. Als taalprofessionals moeten we ons ten volle bewust zijn van de impact van taal en diversiteit – ook op de arbeidsrelaties.”


De Taalsector Prijs van de Jury “Popularisering”

Joni Reygaerts – Erasmusbeurzen werpen hun vruchten af

Joni weet de mix tussen wetenschappelijk onderzoek en popularisering – de wetenschappelijk-populariserende toon, zeg maar – te vinden.”


De Taalsector Prijs van de Jury “Creativiteit en innovatie”

Laurence De Zitter – Vergelijking van audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden in musea”

 

Proficiat aan alle winnaars! Stuk voor stuk laten ze zien hoe taal de kleine en de grote wereld kleurt en stuurt. “Dankzij de LIA’s belandt ons werk niet in een stoffige kast, maar leeft het voort in de taalsector”, aldus winnares Joni.

 

Nieuwsgierig geworden? In het programmaboekje vind je een interview met Joni, het volledige verslag en meer informatie over het verloop van de avond.

De smaak te pakken? In 2019 zijn de LIA’s terug 😉